Kookworkshop met de Miele Dialog oven

Heel blij waren we dat we van Miele een uitnodiging kregen om deel te nemen aan een kookworkshop met de Dialog oven.  Weeral werd duidelijk wat deze hoog-technische oven allemaal in zijn mars heeft.  Culinair koken wordt zo echt voor iedereen mogelijk!

Het eerste gerecht was een zalmfilet met olijven/tomaten tapenade en een korstje van bladerdeeg.  De chef wilde tijdens het maken van dit gerecht aantonen dat je 100% kan vertrouwen op de technologie van deze oven.  Zalm nog niet voldoende gegaard en bladerdeeg al wel? Geen probleem, door het toekennen van extra Gourmet Units zonder hoge oven temperatuur in de oven, gaart de zalm mooi verder zonder de bladerdeegkorst te laten uitdrogen. 

Tweede gerecht op de lijst was een kalfsfilet met zuiderse groenten en aardappeltjes.  Door het vragen van de juiste kerntemperatuur aan de hand van de digitale temperatuursonde was deze filet perfect zoals hij moet zijn.  Vlees, groenten én aardappelen gingen samen de oven in én doordat de Dialog oven als het ware in dialoog gaat met alle ingrediënten waren de groentjes nog mooi beetgaar en dat in bijna de helft van de normale gaar tijd!

Tenslotte als zoete afsluiter, een Crumble met rode vruchten.  Hierbij vertrokken we van het traditionele ovendessert dat we via het handige “6 stappen overzicht” makkelijk konden herleiden naar het Dialog oven recept.  Onderaan in de ovenschotel legden we diep gevroren vruchten en verse vruchten samen met daarbovenop de Crumble uit de koelkast.  Normaal te bereiden in 40 minuten, nu alles samen perfect klaar in 20 minuten!

Resultaat? Genoten van een lekker menu én volledig overtuigd van de Dialog oven.

Dat smaakt naar meer!