Workshop koken met stoom

Met corona in het land heeft het even op zich laten wachten voor we terug een evenement mochten inplannen. Maar sinds kort kunnen we opnieuw mensen uitnodigen voor een kookworkshop met Miele. Eerder deze week hebben we dan ook de draad terug opgepikt en is onze eerste postcorona workshop een feit!

Met z’n allen hebben we genoten van een vers  3-gangen menu volledig klaargemaakt in de Combi-stoomoven. En ja hoor! Miele heeft ons weer overtuigd. Onze gasten kunnen bevestigen dat een gerecht klaargemaakt met stoom zowel lekkerder als gezonder is.

Om 18.30 uur hebben we de gasten ontvangen en hen voorzien van een sprankelend glaasje bubbels.

Van zodra de groep compleet was, begon onze “miele chef” Yvonne met haar menu. Hierbij kregen we een gedetailleerde uitleg vol handige tips & tricks voor de miele Combi-stoomoven.

Bij gang 1 kregen we kabeljauw op een bedje van rijst met passata en kerstomaatjes geserveerd.

We leerden dat deze bereiding heel makkelijk thuis uit te voeren was, door middel van de “Miele mix & match functie”. Deze eerste gang werd begeleid door een heerlijk frisse witte wijn.

De tweede gang bestond uit een gevulde paprika met pompoencrème, heerlijk gestoomde aardappeltjes en 2 gemarineerde lamsboutjes, deze waren voor de bereiding gevacumeerd in de Miele vacüumlade, dit om de marinade nog beter tot zijn recht te laten komen. Deze gang werd vergezeld door een fruitig glaasje Italiaanse rode wijn.

Als Dessert konden we genieten van een crème brulée, bereid in de combi-stoomoven, en een lekkere thee of koffie.

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je beter je gerechten klaarmaakt met stoom?

  • Snellere gaartijden.

  • Je kan een volledige maaltijd in één keer bereiden.

  • Vitaminen en mineralen blijven beter bewaard in je product.

  • Je hebt geen vetstof nodig.

  • Meer smaak en sappigheid.

  • Bakgerechten zoals taarten of pizza’s zijn extra knapperig, door een combinatie van bakken en stoom.